POCU pályázati kiírás NEET fiataloknak: újabb munkaverzió

Ha olyan fiatalok a célcsoportod, akik nem foglalkoztatottak, és sem oktatásban, sem képzésben nem vesznek részt, akkor erre a pályázati kiírásra már régóta vársz.

A központi régiót is érintő “Jövőt a fiataloknak” POCU kiírás munkaanyaga pár napja jelent meg és december 26-ig lehet véleményezni. A tervek szerint erre a hétre várhatjuk az észak-nyugati és nyugati régiókat érintő hasonló kiírás munkaanyagát is.

De kezdjük egy picit korábbról:

A NEET fiatalok támogatásának logikájáról egy korábbi bejegyzésben írtam, ennek a mostani kiírásnak ugyanis volt egy előző munkaváltozata is.

A folyamat azonban elakadt már több mint egy éve, mert ahhoz, hogy a NEET fiatalok munkaerőpiaci helyzetét segítő pályázatokat lehessen benyújtani, ezeket a fiatalokat előzetesen az ANOFM-nek regisztrálnia kell, szintén a POCU keretein belül.

Az erre irányuló nem-kompetitív kiírás keretében a kevésbé fejlett régiókban az ANOFM 144.000 NEET fiatalt tervez nyilvántartásba venni, a fejlettebb régiókban tizenhatezret: ők a NEET fiatalok helyzetét javító későbbi projektek célcsoportja.

Közben társadalmi vitára bocsátották a kevésbé fejlett régiókat – köztük a központi régiót is – célzó nyílt (kompetitív) kiírás újabb munkaváltozatát, hogy azért mi se unatkozzunk így Karácsony előtt:

A kiírás keretösszege 165.000.000 euró, és ha minden egyes támogatott projekt értéke a maximális 2.500.000 euró lesz is (de nem lesz!), ebbe a keretbe legalább 66 nyertes projekt belefér. Méghozzá úgy, hogy a versenyben csak három régió érintett.

Az ütemezést elnézve ezeknek a projekteknek legkésőbb 2017. júliusában indulniuk kell, mert maximum 16 hónap lehet a futamidejük, és legkésőbb 2018. október 31-én kötelezően zárulnak.

Legalábbis a friss munkaanyag szerint.


Illusztráció: Sy Tat via Behance.

Szólj hozzá vagy kérdezz!