3 ötlet, ha Erasmus Plus pályázathoz keresel könnyen alkalmazható inspirációt

Erasmus Plus pályázatot írsz és nem jön az ihlet? Íme három kincset érő adatbázis, amelyből rengeteg inspirációt meríthetsz:

Kereshetsz kulcsszavak szerint projektet, projekteredményt, jó gyakorlatot, sikertörténetet. Ha kattintasz a „Show advanced criteria” opcióra, részletes szűrést is indíthatsz év, ország, program és sok már szempont szerint.

Erasmus Plus

A projekt adatlapon a részletes angol nyelvű leírás és kapcsolati adatok mellett megnézheted, kik a megvalósítók, és a régebbi projektek esetében azt is, hogy milyen eredmények születtek a projekt során.

A portálon való disszemináció kötelező, így az adatbázis elég tartalmas. Megtalálod benne például azoknak a projekteknek is a leírását, amelyekről nemrégiben írtam a blogon.

Az adatbázisban az a jó, hogy a 2007-2013-as ciklus (Youth in Action, Lifelong Learning) adatait is tartalmazza, és ha egy országra keresel, akkor azokat a projekteket is kidobja, amelyekben az adott országból származó partner van.

Az Eurydice Európa oktatási információs hálózata. Legfontosabb feladatai közé tartozik a tanulmányok készítése, az európai oktatási rendszerekkel és politikákkal kapcsolatos összehasonlító adatok gyűjtése.

A hálózat weboldalán téma szerint is lehet keresni a szakmai anyagok között (Topics).

Erasmus plus

Miért jó ez Neked?

Azért, mert ha egy adott témával kapcsolatban keresel adatokat, érveket a projekted indoklásához, ezek a kiadványok a lehető legjobb forrásként szolgálhatnak.

Ha inkább magyar nyelven olvasnál, keresgélhetsz a Tempus Közalapítvány könyvtárában.

Az eTwinning az európai iskolák közössége, egy olyan ingyenes felület, ahol az európai tanárok megoszthatják egymással ötleteiket és közös projektekben vehetnek részt.

Etwinning

Jelenleg közel ötvenezer regisztrált projekt van a rendszerben, több mint 380.000 tanár és több mint 160.000 iskola részvételével. Ha még nem vagy tagja a közösségnek, de szeretnél, akkor a hálózat önképzési anyagokkal segít, ezeket ITT érheted el. (Előtte regisztrálj a főoldalon.)

A projektadatbázisban található projektekhez módszertani adatlapok is tartoznak, így ha nem lenne ötleted, hogy milyen eTwinning elemet építs be a közoktatási projektedbe, itt bőven találsz inspirációt.


Melyikkel kezded?


Illusztráció: Lorenza Cotellessa via Behance.