Versenyben maradt RSUP pályázatok az első értékelési szakasz után

Nemrégiben jelent meg a Romania Start Up Plus pályázatok első körös értékelésének eredménye, melyből kiderült, hogy a leadott 347 pályázat közül 150 elbukott az első értékelési szakaszban. Hála a fonduri-structurale.ro portálnak az elutasított pályázatok listája mellett ma már hivatalosak a regionális statisztikák is:

Érdemes számba venni, hogy melyik régióban hány pályázat maradt versenyben, mert a rendelkezésre álló keretösszeg regionális bontást követ: 15.000.000 euró / régió, vagyis régiónként minimum 3 támogatott pályázat, ha azt vesszük, hogy egy projekt maximális értéke 5.000.000 euró. De mivel a legtöbb pályázat esetében a maximális projektérték általában a felső határnak átlagosan fele, régiónként akár 6 támogatott pályázatra is számíthatunk.

 

A fenti ábra alapján a nyugati régióban pályázók többnyire megnyugodhatnak, az észak-nyugati régióban továbbra is komoly a verseny (1 nyertes helyre jut kb. 4-8 versenyben maradt pályázat), míg a központi régióban 33 pályázatból fogják kiválasztani a 3-6 szerencsés nyertest.

 

Ezek az értékek nem számolnak azokkal a pályázatokkal, amelyeket ugyan elutasítottak az adminisztratív és jogosultsági vizsgálat során, de egy sikeres óvás után továbbmennek a második értékelési szakaszba.

 

Tehát lehet itt még ennél nagyobb verseny is. 🙂

 

Illusztráció: Mirko Grisendi via Behance.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .